ponsse.com

 

Valmentajat

Veli - Pekka Toivanen aloitti tallimme valmentajana marraskuun alussa v.2011. Italian ja Ranskan kierrokselta kahdenkymmenvuoden jälkeen Suomeen asettunut Vellu sai työkavereikseen talliltamme Sanna Pahnilan ja ravipuolelle paluun tehneen Jarmo Hoffrenin, jolle tuli syksyllä täyteen 35 - vuotta Einarin yritysten palkkalistoilla.

__________________________________________

Marraskuussa 2010 talli siirtyi Jussi Blyn valmennukseen.
Ahkerat tallityöntekijät Minna Korvela ja Sanna Pahnila, samoin kuin tallipäällikkö Simo Seinälä ovat mukana valmennustiimissä.

__________________________________________

Joulukuussa 2009 valmennuksen vetäjäksi siirtyi Eero Hakkarainen, jolle Mäkelän tallit olivat nyt jo kolmas kerta työpaikkana.
Ensimmäisen kerran Eero tuli Vieremälle yhdessä Pirjo Siniojan kanssa v.1979. Tuolloin valmennuksesta olivat myös vastuussa Heikki Astikainen ja Jarmo Hoffren. Tallin hevosista menestyivät tuolloin ykköstähtenä Euroopan ennätyksen ravannut Barbo Assassin ja Suomen ennätys-tamma Minny.
Seuraavan kerran Eero ja Pirre tulivat tallille yksityisvalmentajina 2000 - luvun vaihteessa. Tuolloin nostetta tuli E.V.Sheena´s Starin Derby-kolmosen ja Amity L.B.:n huikean maailmanennätyksen (1.12,6 / 2100 m) kautta.

Kakkosmiehenä Eeron apuna häärii raviurheilun kosmopoliitta Janne Manninen (30 v.), jonka vastuulle kuuluu hevosten valmennuksen lisäksi myös tallin raskaan kaluston kuljetus.

Eläinlääkärinä aloitti v.2010 puolella Jarno Kauhanen. Pitkän linjan yhteistyötä edustaa ravihevosten terveys - ja lihaskuntoasiantuntija Antero Kumpulainen, jonka kanssa olemme työskennelleet vuodesta 1992 lähtien.

__________________________________________

Tammikuussa 2008 tallin hevoset siirtyivät Vesa Kinnusen (30 v.) valmennukseen.

Tallin henkilökuntaan kuuluvat Vesan lisäksi myös hevosen hoitajat Sanna Pahnila ja Minna Korvela sekä yleisvalmentaja Simo Seinälä.

Vesan raviurheilutausta on lähtenyt liikkeelle kotikulmilta Suomussalmelta. ” Ensimmäisen oman hevosen sain kun olin 12-vuotias. Sen jälkeen kotona oli 2-4 hevosta. Ensimmäinen työpaikka ammattitallilla oli Raineri Puikkosen talli Forssan Pilvenmäellä. 2000-luvun alussa olin Irlannissa kakkosvalmentajana ruotsalaisten varsavalmennuskeskuksessa. 2002 vuoden marraskuussa ori Sinkun Vinkku siirtyi omistukseeni ja treenailin sitä kotitilallani Suomussalmella puoli vuotta, jonka jälkeen ori siirtyi kilpailemaan Raineri Puikkoselle etelään.

Tuloksena oli uran paras kausi; 9 starttiin tuli Suurmestaruuden voitto, Suur Hollola-ajon kakkostila, kuninkuuskisan avausmatkan voitto ja kauden kotimainen kärkiaika 1.20.2a. Vuonna 2005 lähdin Italiaan, missä toimin ensimmäisessä paikassa Umberto Moron yksityistreenarina hevosille, jotka olivat Veli-Pekka Toivasen lisenssin alla.

Tämän jälkeen hain kokemusta Gubellinin Cadrezzaten yksikossä, missä toimin Harri Rantasen kakkostreenarina. Viimeisin Italian reissu vei Bolognaan ja TRIO-tallille, missä vastuullani oli 32 hevosta. Tunnelmat Vieremälle tulosta ovat todella hyvät ja puitteet hyvän tuloksen tekemiseen ovat olemassa.”